Πέμπτη , 24 Ιουλίου 2014
Home » Διεθνή » ΒΟΥΛΗ .ψηφιστηκαν νομοσχεδια για στρατιωτικη συνεργασια με Βουλγαρια και Ρουμανια
ΒΟΥΛΗ .ψηφιστηκαν  νομοσχεδια για στρατιωτικη συνεργασια με  Βουλγαρια και Ρουμανια
Βουλή παράγωγη νομοθετικού εργου

ΒΟΥΛΗ .ψηφιστηκαν νομοσχεδια για στρατιωτικη συνεργασια με Βουλγαρια και Ρουμανια

Τρία νομοσχέδια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία υπερψηφίστηκαν στο Γ” Θερινό Τμήμα της Βουλής.

βουλη 1

Τα νομοσχέδια καταψηφίστηκαν από το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τη συνεργασία με τη Ρουμανία, αλλά όχι και εκείνο με τη Βουλγαρία, προκρίνοντας τη συνεργασία σε άλλους τομείς, (κοινά σώματα απέναντι στις φυσικές καταστροφές, ή στρατιωτική ιατρική) έξω από προθέσεις ενίσχυσης του ρόλου του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Αντίστοιχες αντιρρήσεις εξέφρασε και το ΚΚΕ, εντάσσοντας τη διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες, στους «ιμπεριαλιστικούς» ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς ενώ η Χρυσή Αυγή, δια του Δ. Κουκούτση, θεώρησε πως η μεν Ρουμανία αποτελεί σήμερα υποχείριο των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία, η δε Βουλγαρία, προβάλλει διεκδικήσεις σε ελληνικό έδαφος.

«Δεν βρίσκουμε κανένα νόημα συνεργασίας με τους Βούλγαρους, πολλώ δε μάλλον σε θέματα στρατιωτικών επιχειρήσεων ή διασυνοριακής αστυνόμευσης. Δεν υπήρξαν σύμμαχοί μας στο παρελθόν και δεν πιστεύουμε πως είναι και σήμερα», ανέφερε ο κ. Κουκούτσης.

βουλη 2

Σημειώνεται πως όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου επεχείρησε να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Χρυσή Αυγή και την εμπλοκή της σε εγκληματικές δραστηριότητες, ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης δεν του το επέτρεψε, κλείνοντάς του το μικρόφωνο.

βουλη 3

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πρόλαβε να δηλώσει απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως «μόλις νοιώσουν πως έχουν ξεμπερδέψει με μας, θα αναλάβουν και εσάς».

Πηγή:ΑΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>